01-02-2021

Turvallisesti ja vastuullisesti - Haastavan vuoden pieniä valopilkkuja

Koronaepidemia on kurittanut majoitus- ja ravintola-alaa todella rankalla kädellä. Töitä on saatu tehdä kaksin kerroin ja koko ajan vastatuuleen.

Mekin olimme keväällä huhti-toukokuun kokonaan suljettuna. Onneksi asiakkaat halusivat toimintaa ja saimme avata täydellä teholla kesäkuun alusta. Kesäkuusta eteenpäin marras- joulukuulle töitä paiskittiin tosissaan ja elo-, syys-, ja lokakuussa lyötiin edellisen vuoden liikevaihdot. Varsin hyvä suoritus.

Majoituspalveluissa olemme varsin pieni ja paljon sesonkipainotteinen. Vuonna 2019 meidän käyttöaste oli 30,7% saman tyyppisissä majoituspalvelua tarjoavissa käyttöaste oli 29,7%. Koronavuoden onnistumisena voi varsin hyvin pitää käyttöasteen kasvua, vaikkakin kaksi kiinniolo kuukautta. Käyttöasteemme kasvoi 36,5 prosenttiin samaan aikaan kuin saman tyyppisissä palveluntarjoajissa käyttöaste laski 25,1 prosenttiin. Voi olla ylpeä koko meidän työporukasta!

    

Mikään ei tullut ilmaiseksi ja korona on pitänyt ottaa huomioon joka käänteessä. Me päätimme heti avattaessa, että mielummin vähän yli kuin hällä väliä meiningillä. Suuremmissa kymmenien asiakkaiden tilaisuuksissa ja juhlissa esim. tarjoilijoilla oli maski- tai visiiripakko jo heinäkuussa. Buffetruokaa on jaettu niin kokkien kuin tarjoilijoiden toimesta sekä vaihdettu ottimia ja vaadittu kumihanskojen käyttöä käsihygieenian lisäksi. Meidän siivoojat ovat tehneet aivan todella hurjan työn. Desinfioitavaa ja siivottavaa on ollut paljon ja entistä tarkemmin on saanut työnsä tehdä. Kiitos Tuulikki ja Sanna!

Vuoden 2020 tulos ja tekeminen oli kaikesta huolimatta vahvasti plussan puolella. Yhtään altistusta tai tartuntaa ei ole saanut asiakkaat meiltä tai työntekijät muualta. Hieno suoritus kaikilta.

Nollatoleranssilla ja -linjalla jatkamme tänä vuonna. Haluamme varmistaa asiakkaan turvallisuuden ja samalla taata se myös meidän työntekijöille. 

Rakkaat asiakkaat, olette meille kaikki kaikessa ja me haluamme sen näyttää hyvän ruuan ja palvelun lisäksi sillä, että teidän on turvallista käyttää meidän palveluja.