Lain asettamien määräysten johdosta olemme joutuneet sulkemaan ovemme toistaiseksi 8.3. alkaen. Tähän päivään asti on ollut mahdollista noutaa take away -lounasta ja talviuinnitkin ovat olleet käynnissä rajoitusten sallimissa rajoissa.
16.3. alkaen toimintamme keskeytyy toistaiseksi kokonaan. Jatkamme toimintaamme heti, kun se on mahdollista ja tiedotamme tilanteesta.
Kevättä rinnassa
Olemme menossa kovaa vauhtia kohti kevättä ja pääsiäistä. Aurinko paistaa ja leivonnaisetkin muuttuvat keväisen raikkaiksi.
Vaikka korona kiusaa, niin meillä on ainakin kevättä rinnassa :) Tästä johtuen, teki mieli leipoa kesäkakkuna tunnettu Brita! Olemmekin aikaisemmassa blogikirjoituksessa kertoneet, että Britakakku on meidän suosituin hääkakku. Muokkasimme kakun tähän vuodenaikaan sopivaksi, ja siitä tulikin pääsiäiskakku. Teimme täytteeksi mangomoussea ja mansikoiden sijaan laitoimme kakun päälle suklaamunia ja kakun vierelle valmistimme mangosta ruusukkeita koristeeksi. Pikku tiputkin pääsi mukaan tallustelemaan :D
Tässä 6 hengen Mango-Britakakun ohje: (Kakun ohjeen henkilömäärä on muuten juurikin kokoontumisrajoitusten sallimissa rajoissa ;))
Mango-Britakakku
(Pyöreä kakku)
Pohja ja päällinen:
20 cm halkaisija.
Irtopohjavuoka pyöreä. 2 kpl
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl maitoa
1dl sokeria
3 kpl keltuaisia
1.5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pohjan ja päällisen päälle tuleva marenkimassa:
3 kpl valkuaista
1,5 dl sokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset pienissä erissä.
Lisää leivinjauhe jauhoihin, sekoita jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele kakkuvuoat.
Levitä taikina kahteen irtopohjavuokaan. Tee marenki kolmesta valkuaisesta.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää pienissä erissä sokeria joukkoon yhteensä 1.5dl. Vaahdota. Seos on valmis, kun se on kova, eikä valu.
Laita marenki kummankin kakkutaikinan päälle. Paista 175-180 asteessa noin 20 min.
Huom! Pohjista tulee hieman paksumpia, kuin Britakakussa yleensä on.
Täyte:
3 dl kermaa
250 g maitorahkaa
2 dl Bonne mangososetta
Sokeria maun mukaan
3 kpl liivatelehti
Laita liivatelehdet kylmään veteen ja anna niiden liota pehmeiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeria. Lisää joukkoon maitorahka ja mangosose. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kiehauta pieni tilkka vettä ja laita joukkoon pehmenneet liivatteet. Purista ylimääräinen vesi pois, ennen kuin laitat liivatteet kattilaan. Lisää liivateseos massan joukkoon ja sekoita hyvin.
Anna moussen jähmettyä muutaman tunnin laakeassa astiassa.
Levitä mousse pohjan päälle ja laita toinen pohja päälle. Koristele kakku pääsiäismunilla ja muilla mieleisillä tuotteilla.
Mukavia kakkuhetkiä ja tsemppiä teille kaikille <3. Voidaan hyvin ja nautitaan alkavasta keväästä ja auringonpaisteesta <3
- Harjattulan väki -