10-07-2020

Muistoja kesäkuulta

Poikkeuksellinen aika ja asioiden uudelleen tekemistä

Epidemian tuoma poikkeustila on jännittänyt tänä keväänä kaikkia hääjuhliaan suunnitelleita ja hääjuhlan varanneita. Monet häät on peruttu ja siirretty tulevaisuuteen. Onneksi suurimmalle osalle on löydetty korvaava päivä myöhemmästä ajankohdasta. Aika on ollut sesonkiravintoloille todella haasteellinen. Onneksi tulevaisuudessa näkyy varauskirjassa valopilkkuja. 

Kuva: Eevamaija Virtanen

Toukokuun häät ja muut tapahtumat peruuntuivat kokonaisuudessaan, koska rajoitukset olivat tiukat koko Suomessa ja kaikilla toimijoilla. Hallitus lievensi kokoontumismääriä kesäkuun alussa ja antoi ravintoloiden mahdollisuuden avata rajoitetusti ovensa. Me tartuimme tähän mahdollisuuteen oitis. Nopeasti ja tehokkaasti saimme lukea ja opetella rajoitusten vaatimukset. Säädökset ja tulkinnat valmistuivat perjantai-illalla, kaksi päivää ennen kesäkuun alkua. Ravintolat ovat aina olleet tiukan valvonnan ja omavalvonnan piirissä, joten rajoitusten alla toiminen on tuttua. Epidemiasta johtuvat tiukemmat rajoitukset eivät olleet mahdottomia. Tekemistä vaille valmiita. Käsien pesu- ja desinfiointipaikkoja, turvavälit, osallistujamäärät, ruuanjako, työntekijöiden työturvallisuus ja aktiivisempi siivous kosketuspinnoille, kaikkea pientä ja osin täysin uutta. Toisaalta on jopa hyvä välillä pysähtyä ja tarkastella omia toimintatapoja ja miettiä miten niitä voi muuttaa.

Kauden 2020 ensimmäiset häät

Meillä oli heti kesäkuun ensimmäisenä lauantaina fiksu ja ajassa elävä hääpari. He omalla taholla selvittivät loppuun asti voiko häitä järjestää ja jos voi, niin mitä se juhlien osalta tarkoittaa. Rohkea pariskunta totesi, että nyt taitaa olla paras hetki järjestää häät. Aloitimme häiden valmistelut jo perjantaina. Laitoimme pöydät sovittuun järjestykseen sekä katoimme pöydät valmiiksi lauantaita varten. Hääpari pääsi laittamaan osaltaan paikkoja kuntoon perjantaina, puolen päivän jälkeen.
 
Häiden kuvaajana toimi turkulainen Eevamaija Virtanen.
• Instagram: eemuvi
• Facebook: Eevamaija Virtanen Photography & Films
 
Lasipalatsin somistus tilattiin meiltä. Tila koristeltiin sovitusti viherkasveilla. Käytimme somisteena jo tutuksi tullutta ruscusta, jota ripustimme kattorajassa oleviin tankoihin sekä asettelimme koristeiksi pöydille ja morsiamen teetättämän kuvausseinän ympärille. Tila koristeltiin siis käytännössä pelkällä viherkasvilla, joka toimii hyvin valoisassa Lasipalatsissa. Pöydillä oli myös kynttilöitä tuomassa tunnelmaa illan hämärtyessä.
 
Kuva: Eevamaija Virtanen.
• Instagram: eemuvi
• Facebook: Eevamaija Virtanen Photography & Films
 
Hääpäivä Lasipalatsissa
Marika ja Jari vihittiin Turun Tuomiokirkossa, jonka jälkeen juhlaväki saapui Kakskertaan, Harjattulan Lasipalatsiin häävastaanotolle. Vettä satoi aamupäivän aikana runsaasti, mutta juhlien alkaessa sade hellitti. Vaikka vettä sataisi juhlien aikana, niin Lasipalatsi on siitä huolimatta erittäin tunnelmallinen. Vesisadehan tuo onnea tulevaan <3
 
Kuva: Eevamaija Virtanen.
• Instagram: eemuvi
• Facebook: Eevamaija Virtanen Photography & Films
 

Hääpari saapui Lasipalatsiin vieraiden odotellessa sisätiloissa. Onnittelukierroksella lasit kilisivät kippistelyn merkeissä, minkä jälkeen vieraat istuivat väljästi asetettuihin pöytiin. Onnitteluiden ja tervetulotoivotuksen jälkeen juhlat aloitettiin hääruokailulla, joka oli katettuna Lasipalatsin persoonalliseen veneeseen. Saaristolaiseen teemaan sopiva buffetvene on ihana yksityiskohta juhlatilassa.

Hieman ennen ruokailua alkoi kova tuuli, jonka johdosta sähköt menivät poikki. Osa Kakskerran saaresta oli hetkellisesti ilman sähköä. Onneksemme ruuat olivat jo valmistuneet, joten sähkökatkoksesta ei koitunut kokeille ongelmia, mutta morsiamen järjestämä tanssiyllätys ruokailun aikana vaati hieman luovaa järjestelyä. Tanssi sujui lopulta ikimuistoisesti pelkän kännykällä soitettavan musiikin avulla. Ruokailun edetessä saatiinkin jo sähköt onneksi takaisin ja taustamusiikkia ruokailun ajaksi.

Hääväen nautittua juhlamenun oli häätanssin vuoro. Hääbändinä oli kolmesta virtuoosista muodostettu kokoonpano Trio Love, joiden laulajat Hanna ja Lotta ovat tunnettuja turkulaisesta I´Dees popyhtyeestä. Kolmantena bändin jäsenenä vaikuttaa elämäntapapianisti Petri Haapasalo. Heistä lisää myöhemmässä blogikirjoituksessa.

Kuva: Eevamaija Virtanen.
• Instagram: eemuvi
• Facebook: Eevamaija Virtanen Photography & Films

Bändin ensimmäisen setin jälkeen tarjoiltiin hääkakku. Marika ja Jari valitsivat alkuvuodesta hääpareille järjestetyn maistatuspäivän perusteella kakuksi Mariannan täyteläisen suklaakakun, joka oli koristeltu Harjattulan Kartanon tyyliin runsaasti tuoreilla marjoilla sekä luonnonkukkasilla. Tarjolla oli myös pussitettuja popcorneja sekä karkkipusseja hääväen pienemmille. Kahvin jälkeen tanssit jatkuivat loistavan bändin tahdittamana. Tarjolla oli illan aikana yöpalaa, jotta juhlavieraat jaksoivat juhlia ja tanssia yön pikkutunneille saakka.

Kuva: Eevamaija Virtanen.
• Instagram: eemuvi
• Facebook: Eevamaija Virtanen Photography & Films

Kuva: Eevamaija Virtanen.
• Instagram: eemuvi
• Facebook: Eevamaija Virtanen Photography & Films

Häämajoitus

Kello 02.00 jälkeen tunnelmalliset ja ikimuistoiset hääjuhlat tulivat päätökseen ja hääpari poistui yöpymään Harjattulan Kartanon häähuoneeseen. Hääaamuna he saivat nauttia aamiaisen huoneessa, jonne toimitimme toiveiden mukaisen kattauksen. Hääpari sai nauttia vielä seuraavana päivänä rauhassa tuoretta avioliittoa juhlapaikassa ja muistella eilistä päivää lämmöllä. Kiitos Marika ja Jari, kun vietitte hääjuhlan meillä Harjattulassa <3

<3: Tiina